Kirjeldus
Banaanileiva küpsetussegu 300g
Vegan. Gluteenivaba.
Vajad veel: 210g purustatud küpseid banaane (u 2 keskmist banaani), 30ml õli või sulatatud võid, 15ml piima, vett või taimset jooki, soovi korral 1 muna (parandab tekstuuri).
Koostisosad: kookossuhkur*,gluteenivaba KAERAJAHU*, tapiokitärklis*, linaseemnejahu*, küpsetuspulber* (maisitärklis*, viinakivi, naatrium- hüdrogeenkarbonaat), Ceyloni kaneel*, kergitusaine: sooda, sool, Bourbon vanilje*. *kontrollitud mahepõllumajandusest. Võib sisaldada MAAPÄHKLITE, PÄHKLITE ja SEESAMI jääke.
Valmistamine: eelkuumuta ahi 180-185°C (pöördõhuga ahju korral 165°C) ning õlita 10x20cm (või kuni 12x24cm) keeksivorm. Purusta kausis banaanid ning sega õli, vedeliku ja soovi korral munaga. Seejärel lisa pakk küpsetussegu ning sega, kuni tainas on ühtlane. Vala taigen vormi ja küpseta 50-60 minutit (kontrolli küpsust hambatikuga). Lase banaanileival vormis jahtuda 10 minutit, seejärel võta välja ja lase täielikult jahtuda.