Kirjeldus
Mustikaid hinnatakse nendes sisalduvate antotsüanidiinide pärast, mis annavad marjadele värvuse ja on sealjuures tugevad antioksüdandid. Harilikus mustikas on neid aineid rohkem, kuna nad paiknevad nii viljalihas kui viljakestas. Kultuurmustika pigmentained paiknevad vaid marja viljakestas, sisu on hele. Hariliku mustika marjades on rohkem tsüanidiini ja delfinidiini, kultuurmustikates aga malvidiini, mis annavad marjadele eri värvivarjundeid. Mustikate teine hea omadus on mineraalide rohkus. Neis on nii kaaliumi, rauda, fosforit kui ka magneesiumi ning isegi vaske, tsinki, joodi ja kroomi. Vitamiinidest leidub peamiselt C-, PP- ja B-grupi vitamiine ning karotenoide. Kultuurmustikates on rohkem suhkruid ja vähem happeid, mistõttu on nende maitse hariliku mustika omast magusam.