• Mahetoit on tervislik, seal on rohkem vitamiine, antioksüdante ja organismile vajalikke mineraalaineid kui tavatoidus.
  • Mahetoit ei sisalda organismile kahjulikke sünteetiliste taimekaitsevahendite jääke. Samuti pole mahetoidus pärilikult muundatud organisme (GMO) ega nende saadusi.
  • Mahetoidus pole kunstlikke värv- ja lõhnaaineid ega kauast säilimist soodustavaid aineid, mis võivad põhjustada mitmesuguseid tervisehäireid.
  • Maheaedvili lõhnab ja maitseb paremini kui tavaaedvili, sest sisaldab rohkem looduslikke värv- ja lõhnaaineid. 
  • Mahetoidu tootmine hoiab elukeskkonna puhtama ja paremini talitlevana, sest seda ei koormata tehisväetiste ja taimekaitsevahenditega.
  • Mahetootmine soodustab bioloogilise mitmekesisuse säilimist. Tootmiseks on oluline hästi liigendatud maastik, kus põldudel kasvavad erinevad kultuurtaimed ning põlluäärtelt võib leida liigirikka loodusliku taimestiku.
  • Mahepiim, -liha ja -munad on pärit loomadelt, kes saavad vabalt liikudes nautida päikest, värsket õhku ja ökoloogiliselt puhast sööta. Vabapidamisel on loomad tervemad ja nende toodang omakorda inimesele tervislikum. 
  • Mahetoit peab toidulauale jõudma võimalikult kiiresti ja värskelt. Eestimaist mahetoitu tarbides toetad kohalikku tootjat meie oma külades.